Κορονοϊός: Colpo grosso με τεστ αναπνοής για τους τουρίστες – Δείτε βίντεο πως χρησιμοποιείται

Κορονοϊός: Colpo grosso με τεστ αναπνοής για τους τουρίστες – Δείτε βίντεο πως χρησιμοποιείται

Στα πρότυπα της Σιγκαπούρης θέλει να κινηθεί το ελληνικό κράτος για να αναχαιτίσει ενδεχόμενο κύμα μέσα στο καλοκαίρι - Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα

Το λένε συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν αποτελεί μια θεωρητική προσέγγιση, καθώς το πιστεύουν. Γι' αυτό ετοιμάζεται colpo grosso (μεγάλο κόλπο) με τεστ αναπνοής για τους τουρίστες, εκτός από τα rapid test, και ειδικά για εκείνους που μπαίνουν στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.

Αυτή είναι μία μέθοδος προηγμένη που χρησιμοποιείται στην Σιγκαπούρη, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο κόμβο μετακίνησης στην Ασία και συνδέει την ήπειρο με όλες τις άλλες και φυσικά με την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, ενώ ελλοχεύει ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Για τον λόγο αυτό υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%. Έτσι θα είναι πιο ασφαλής η είσοδος του τουρισμού.

Δείτε σχετικό βίντεο

Οι αεροπορικές πτήσεις

Επίσης στην κυβέρνηση θέλουν να ελέγξουν πιο αποτελεσματικά κι όσους έρχονται ή αποχωρούν αεροπορικώς από την χώρα και κάνουν διακοπές στα νησιά. Η υποχρέωση που υπάρχει όταν έρχονται είναι να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, ενώ εξετάζεται και το σενάριο για την επιστραφή τους. Το πιθανότερο που εξετάζεται  στην παρούσα φάση είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα. Έτσι στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.