Συλλαλητήριο στην Αθήνα για το εργασιακό νομοσχέδιο – Κλειστή η Πανεπιστημίου

Συλλαλητήριο στην Αθήνα για το εργασιακό νομοσχέδιο – Κλειστή η Πανεπιστημίου

Παρών και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Δείτε το φωτορεπορτάζ του News

Νέο συλλαλητήριο είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα για το εργασιακό νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και ενώ το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Πανεπιστήμιου, λόγω της συγκέντρωσης, η οποία έχει εξαγγελθεί για τις 19:00.

Πολύς κόσμος βρίσκεται στα Προπύλαια και επί της πλατείας Κάνιγγος, ενώ το παρών στη συγκέντρωση δίνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μάλιστα, ο Κουτσούμπας, είπε για για το συλλαλητήριο: «Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν βελτιώνεται, δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο, ενάντια στη διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα, τη στιγμή που πρέπει να πάμε μπροστά.

Που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν, για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους.

Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός».

Δείτε τις φωτογραφίες από το News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος