Αύξηση κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες – Από την επόμενη εβδομάδα όλα τα εμβόλια για την ομάδα 18-29

Αύξηση κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες – Από την επόμενη εβδομάδα όλα τα εμβόλια για την ομάδα 18-29

Στα 36 έτη η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων - Πλήρως εμβολιασμένο το 20,39% του πληθυσμού

«Η επιδημία δεν έχει τελειώσει» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν 1.472 περιστατικά, με την διάμεση ηλικία να είναι τα 36 έτη.

Παράλληλα, σημείωσε πως συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες και πως όλες οι περιφέρειες παρουσιάζουν σταθεροποίηση έως μείωση των κρουσμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι η πανδημία έχει υποχωρήσει. Ο υπουργός ξεκίνησε αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λέγοντας πως καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% και τα ενεργά κρούσματα λίγο πάνω από 14.000.

Τόνισε δε ότι «οι εμβολιασμοί σήμερα αναμένεται να υπερβούν τους 102.000», προσθέτοντας ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί. Ειδικότερα, με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 35,51%, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 20,39% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson που ήδη είναι διαθέσιμο, για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα «σπάσει» στα δύο, στους 25-29 και στους 18-24 ετών.