Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου 5χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου 5χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας - Το παιδί κατέληξε από σηπτική καταπληξία

Kατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο της 5χρονης τον Φεβρουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διέταξε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Χρήστος Καραγιάννης, σύμφωνα με την εφημερίδα της Λάρισας "Ελευθερία".

Το άτυχο κοριτσάκι είχε παρουσιάσει πυρετό και παρακολουθούνταν από ιδιώτη γιατρό, η οποία και αποφάσισε τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιώνονταν. Το παιδί εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Δυο 24ωρα μετά την εισαγωγή του, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας το οποίο εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση σειράς εργαστηριακών εξετάσεων και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο, ο θάνατος του παιδιού οφείλεται "σε σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας". Μετά και την εξέλιξη αυτή ορίστηκε από τη δικαιοσύνη πραγματογνώμονας -παιδίατρος ο οποίος και θα εξετάσει το περιστατικό.

Η πορεία της εισαγγελικής έρευνας θα κρίνει, αν η υπόθεση φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς της μικρής Κατερίνας υπομένουν τον αβάσταχτο πόνο τους αναμένοντας απαντήσεις στα ερωτηματικά για τα αίτια του χαμού της.