Τζανάκης: Τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους

Τζανάκης: Τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους

«Οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν μετά τη δεύτερη δόση»

Στον θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά τον εμβολιασμό της με  AstraZeneca εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα»

Ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών.

Στον προβληματισμός που έχει προκύψει για το αν πρέπει να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια για τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένους τύπους εμβολίων, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να το δούμε όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200-300, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Για όσους έχουν θορυβηθεί μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και σκέφτονται για το αν θα κάνουν την δεύτερη, επισήμανε πως οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Τζανάκης προέβλεψε ότι για να δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων θα πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο μήνα, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να κυμαίνονται από 25-40 μέχρι το τέλος του μήνα.