Παράνομη κράτηση 43 ωρών Ελληνίδας πανεπιστημιακού και του 15χρονου γιου της στην Κωνσταντινούπολη

Παράνομη κράτηση 43 ωρών Ελληνίδας πανεπιστημιακού και του 15χρονου γιου της στην Κωνσταντινούπολη

Ήθελαν να βάλουν το αγόρι μόνο του στην ανδρική φυλακή του αεροδρομίου, αλλά το απέτρεψε η σθεναρή αντίσταση της μητέρας

Οι Τούρκοι στη θεωρία τα λένε όλα ωραία, αλλά στην πράξη ενεργούν διαφορετικά, όπως έκαναν με την παράνομη κράτηση Ελληνίδας πανεπιστημιακού και του 15χρονου γιου της στη φυλακή του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Η Μυροφόρα Ευσταθιάδου, με διδακτορικό στη Λαογραφία, ενώ είναι και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την περασμένη Παρασκευή ταξίδεψε αεροπορικώς από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη προκειμένου να έχει σειρά επαφών με Τούρκους πανεπιστημιακούς. Μαζί της ήταν και ο ανήλικος γιος της, ηλικίας 15 ετών.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και οι επιβάτες πήγαν για έλεγχο διαβατηρίων, η κ. Ευσταθιάδου μαζί με τον γιο της, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή του αεροδρομίου, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα makthes.

Παρότι η πανεπιστημιακός ζήτησε να μάθει τους λόγους της σύλληψης τους, η απάντηση που πήρε από τους αστυνομικούς της είναι ότι έχουν αυτές τις εντολές από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών!

Μάλιστα, ήθελαν να βάλουν τον 15χρονο γιό της μόνο του στα ανδρικά κρατητήρια γεγονός που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή εξαιτίας της σθεναρής αντίδρασης της μητέρας του... Μάνα και γιός κρατήθηκαν στα κρατητήρια του αεροδρομίου επί 43 ώρες, κάτω από άθλιες συνθήκες και τελικά απελάθηκαν, χωρίς να τους δοθεί η παραμικρή εξήγηση και έφτασαν καταταλαιπωρημένοι στην Αθήνα τα μεσάνυχτα...

Η Μυροφόρα Ευσταθιάδου, είναι κόρη του αείμνηστου λαογράφου και συγγραφέα Στάθη Ευσταθιάδη, ιδρυτή του συλλόγου Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης. Σήμερα πρόεδρος του Φάρου Ποντίων είναι η κ. Ευσταθιάδου. Η ίδια έχει επισκεφθεί τον Πόντο δεκάδες φορές, πραγματοποιώντας καταγραφές τοπωνυμίων, κάστρων και πολλών άλλων λαογραφικών στοιχείων.

Μάλιστα, πριν από ενάμιση χρόνο, στο ίδιο αεροδρόμιο στην Τουρκία συνελήφθη και στη συνέχεια απελάθηκε ο σύζυγος της, Κώστας Αλεξανδρίδης, ο οποίος είναι ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείου διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς «Μωμόγεροι».

Ο κ Αλεξανδρίδης μόλις πληροφορήθηκε την περιπέτεια της συζύγου και του γιου του, γνωστοποίησε το θέμα μέσω Facebook γράφοντας :

«Eyvah karadenizli R. T. Erdoğan!

Εμένα με φοβήθηκες! Το καταλαβαίνω...

Είμαι Ματσουκάτες - Maçkalı και άνθρωπος του πολιτισμού.

Είμαι "επικίνδυνος" για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας!!

Από τον 15χρονο γιο μου τι φοβήθηκες και από τη γυναίκα μου και τους κρατάς εδώ και 43 ώρες στα μπουντρούμια του αεροδρομίου Sabiha Gokçen???

Υ.Γ. Τώρα το βλέπω καθαρά το "τέλος" σου! Αυτοί που "υπηρετείς", αυτοί θα σε "τελειώσουν"...

 

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...