Τραγωδία στα Χανιά: Οι δραματικές καταθέσεις των συμμαθητών της 11χρονης Ιωάννας

Τραγωδία στα Χανιά: Οι δραματικές καταθέσεις των συμμαθητών της 11χρονης Ιωάννας

Τι είπαν για το άτυχο κορίτσι - Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για το χαμένο κινητό της

Στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν την Αστυνομία ως προς το τι οδήγησε την 11χρονη Ιωάννα στο θάνατο στην παραλία στην απόκρημνη παραλία στα Χανιά, συλλέγουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί από τους συμμαθητές της.

Όπως είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο vima.gr, «οι καταθέσεις συμμαθητών της 11χρονης στα Χανιά, που αναφέρονται σε δηλώσεις απελπισίας στις οποίες προχωρούσε η Ιωάννα και τις εκμυστηρεύσεις για την ματαιότητα της ζωής της, κατευθύνουν τις έρευνες των αστυνομικών στα Χανιά για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτων της».

Οσον αφορά το κινητό της, το οποίο αναζητείται, είπε ότι «είχε κλείσει από μπαταρία γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης που χάθηκαν τα ίχνη της, περίπου δηλαδή μία έως μιάμιση ώρα προτού πέσει στο γκρεμό σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας. Πιθανόν κάποιος βρήκε την κλειστή συσκευή στο σημείο που καθόταν το άτυχο κορίτσι κι ίσως να ήταν μέσα στην ζακέτα που επίσης χάθηκε. Δεν θεωρούμε απίθανο αυτός που πήρε το κινητό να το πέταξε ή το κατέστρεψε μόλις πληροφορήθηκε σε ποια ανήκε. Όμως αν επιχειρηθεί να το ενεργοποιήσει με την τοποθέτηση νέας κάρτας sim θα γίνει αμέσως αντιληπτός και θα εντοπισθεί».

Τα στελέχη των Αρχών Ασφαλείας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ιατροδικαστικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο το άτυχο κορίτσι είχε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια και η εικόνα τους είναι δείγμα, ότι έπεσε στο κενό κατακόρυφα, με τα πόδια προς τα κάτω, με πλήρη έλεγχο της πτώσης της. Ωστόσο, οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, για να προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι και τα ενδεχόμενα του τραγικού συμβάντος.