Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Πόσο κοντά στο τείχος ανοσίας βρίσκεται η χώρα

Ένα βήμα πιο κοντά στο τείχος ανοσίας για τον κορονοϊό πλησιάζει κάθε μέρα που περνάει η χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, στην Ελλάδα τουλάχιστον 2.010.989 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. To πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αναλυτικότερα, μόνο χθες Σάββατο (29/5) πραγματοποιήθηκαν 95.937 εμβολιασμοί. Συνολικά έχουν γίνει 5.498.042 εμβολιασμοί ενώ 3.589.548 είναι οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η απόφαση αυτή θα αφορά όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και αφού έχει περάσει το απαραίτητο διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση της απαραίτητης ανοσίας στον οργανισμό, αλλά και όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Ήδη τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 στη χώρα μας, με βάση το οποίο οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων.