Κιλκίς: Στην «τσιμπίδα» χασισοφυτεία με πάνω από 2.600 δενδρύλλια

Κιλκίς: Στην «τσιμπίδα» χασισοφυτεία με πάνω από 2.600 δενδρύλλια

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ

Και δεύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν αστυνομικοί σε δασική περιοχή της Γουμένισσας, στο Κιλκίς, λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της πρώτης φυτείας στην ίδια περιοχή.

Σε απόσταση 3-4 χλμ, σε ευθεία γραμμή, μεταξύ των δύο φυτειών, αστυνομικοί ξερίζωσαν συνολικά 2.606 δενδρύλλια, ύψους μέχρι 1 μέτρο το καθένα, ενώ κατάσχεσαν δύο κιλά κάνναβη, οπλισμό και φυσίγγια, συλλαμβάνοντας δύο υπηκόους Αλβανίας και ταυτοποιώντας τα στοιχεία τριών ακόμη ομοεθνών τους. Οι δύο πρώτοι είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της πρώτης φυτείας και μετά τις απολογίες του στον ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στη δεύτερη φυτεία βρέθηκε εξοπλισμός για την εκχέρσωση της δασικής περιοχής και για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε η εγκατάσταση αυτοσχέδιας ξύλινης καλύβας, που ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση και στην οποία βρέθηκαν ρούχα, τρόφιμα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Στις έρευνες συμμετείχαν και οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας Ice, ανίχνευσης ναρκωτικών Ακύλας και εκρηκτικών Sunny των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών αντίστοιχα.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ: