Κηφισιά: Αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα με μωρό στο καρότσι

Κηφισιά: Αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα με μωρό στο καρότσι

«Είναι πια είναι καθημερινό το φαινόμενο»

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τα αγριογούρουνα σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Κηφισιά και η Εκάλη, αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/05) ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αποκαλύπτοντας παράλληλα ένα σχετικό περιστατικό.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, το πρόβλημα είναι ορατό στην Κηφισιά αλλά πιο έντονο στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία«Το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια» δήλωσε και πρόσθεσε: «Είναι πια είναι καθημερινό το φαινόμενο. Είχαμε προβλέψει τον πολλαπλασιασμό τους από τις πρώτες μέρες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι και άρχισαν να τη μυρίζουν. «Δεν την πείραξαν» υπογράμμισε.

«Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται και κάνουν διελεύσεις στον δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα» είπε ο κ. Θωμάκος.

«Βάσει εμπειριών πια, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στον δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό» εξήγησε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως ανεύθυνους όσους τα ταΐζουν, αφού, όπως δήλωσε, υπάρχουν και αυτοί. «Τα αγριογούρουνα είναι χορτοφάγα, με τον τρόπο αυτά τα κάνουν να μην ψάχνουν για την τροφή τους και να εξοικειώνονται» πρόσθεσε.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.