Δημοσκόπηση Open: Οι πολίτες για την πανδημία, τα εργασιακά και την εγκληματικότητα

Δημοσκόπηση Open: Οι πολίτες για την πανδημία, τα εργασιακά και την εγκληματικότητα

Ο βαθμός ικανοποίησης των Ελλήνων από τα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης

Δυσαρέσκεια όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και την εγκληματικότητα, αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 53% απαντά αρνητικά, το 40% θετικά και το 7% δεν απαντά.

Εντελώς διαφορετική είναι πάντως η εικόνα, όσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς το 67% δηλώνει ικανοποιημένο, το 25% δυσαρεστημένο και το 8% δεν απαντά.

Δυσαρέσκεια επικρατεί και όσον αφορά τα φαινόμενα βίας και την εγκληματικότητα, καθώς στο ερώτημα αν αισθάνονται ασφαλείς, το 33% απαντά καθόλου, το 34% λίγο, το 24% αρκετά, το 7% πολύ και το 2% δεν απαντά.

Το ίδιο συναίσθημα επικρατεί και στα εργασιακά, καθώς στο ερώτημα αν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ευνοϊκές ή δυσμενείς για τους εργαζόμενους, το 54% απαντά δυσμενείς, το 25% ευνοϊκές και το 21% δεν απαντά.

Αντιθέτως, οι πολίτες συμφωνούν με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστήμιο, καθώς στην σχετική ερώτηση το 52% συμφωνεί, το 27% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά.

Τέλος, όσον αφορά στην συνεπιμέλεια των παιδιών εξ' ίσου και από τους δύο γονείς σε περίπτωση διαζυγίου, το 49% συμφωνεί, το 30% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά.