Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα – Αυτό είναι το ωράριο τους

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα – Αυτό είναι το ωράριο τους

Ποια μαγαζιά μπορούν να είναι ανοικτά

Ανοιχτά μπορούν να είναι προαιρετικά σήμερα, Κυριακή 23/5/2021 τα καταστήματα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία εκδόθηκε για κυρίως υγειονομικούς λόγους (προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μετά την άρση του lockdown στις αγορές με φυσική παρουσία τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας).

Συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά σήμερα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, όπως και φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, καταστήματα λιανεμπορίου, πολυκαταστήματα και εκπτωτικά κέντρα. Μπορούν να λειτουργήσουν επίσης τα καταστήματα εντός καταστήματος, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια.

Το ωράριο των καταστημάτων την Κυριακή 23/5/2021

Το ωράριο λειτουργίας είναι διευρυμένο για τα καταστήματα τροφίμων από τις 07:00 μέχρι τις 22:30 με εξαίρεση την παράδοση delivery που μπορεί να γίνει  μέχρι τη 01:00 τη νύχτα. Για τα φαρμακεία και τα πρατήρια ισχύουν οι ειδικοί κανόνες για τα διανυκτερεύοντα.

Το ωράριο είναι διευρυμένο και για τα καταστήματα λιανεμπορίου που εφόσον το επιθυμούν μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00.