Επίθεση με βιτριόλι: Ένας χρόνος από τη σοκαριστική επίθεση που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: Ένας χρόνος από τη σοκαριστική επίθεση που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας

Έχει κάνει οκτώ χειρουργεία και χρειάζεται κι άλλα, λέει η γιατρός της

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την τραγική ημέρα που η 34χρονη Ιωάννα δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από μια 36χρονη. Η ημέρα εκείνη έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή της άτυχης κοπέλας, η οποία μέχρι σήμερα να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση,

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Μαΐου του 2020. Ήταν 09:30 το πρωί όταν η Ιωάννα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στην είσοδο του κτιρίου όπου εργαζόταν, με μια μαυροφορεμένη γυναίκα που παραμόνευε. Το μόνο που πρόλαβε να καταλάβει ήταν πως ξαφνικά άρχισε να καίγεται το πρόσωπο και το σώμα της.

«Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά χημική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου, ένα παχύρρευστο υγρό. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε», είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ» η 34χρονη Ιωάννα.

Εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε ο εφιάλτης και ο γολγοθάς για το λαμπερό κορίτσι που λάτρευε τα ταξίδια.

«Ένα χρόνο μετά την επίθεση, η Ιωάννα έχει κάνει 8 χειρουργεία, έχει πια κλείσει τις πληγές της, έχει όμως αρκετές πληγές μετεγκαυματικές, οι οποίες θέλουν πολλή δουλειά. Θέλουν κι άλλα χειρουργεία και θέλουν καθημερινή δουλειά και φροντίδα από την ίδια με πίεση, με ειδικά ενδύματα, με μασάζ και με οποιαδήποτε άλλη συμπληρωματική θεραπεία μπορεί να τη βοηθήσει», εξήγησε η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και μονάδας εγκαυμάτων Θριασίου.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καθίσει η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα. Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου με βούλευμα τους (1510/2021) παρέπεμψαν σε δίκη τη νεαρή κατηγορούμενη για την σοκαριστική επίθεση.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα» ισχυρίστηκε η 36χρονη.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας στην πρότασή του είχε διατυπώσει τη θέση ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα επικαλούμενος, μάλιστα, και τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας που αναφέρονται στην ποσότητα και την πυκνότητα του υλικού. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης που πρόσφατα ομολόγησε την πράξη της αποδεχόμενη, ωστόσο, μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω...», τόνισε η κατηγορούμενη στη  απολογία της δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα της προξενούσε γιατί  δεν είναι «χημικός».

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα» ανέφερε σε δήλωση του  ο Απόστολος Λύτρας, νομικός παραστάτης της Ιωάννας.