Μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη νύχτα η φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας

Μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη νύχτα η φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας

Οι ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν την πύρινη λαίλαπα - Εκκενώθηκαν οικισμοί - Κάηκαν σπίτια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε με τη βοήθεια και των ισχυρών ανέμων στα Γεράνεια Όρη, κατακαίοντας σπίτια και περισσότερα από 20.000 στρέμματα.

Το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, ούτε τραυματισμούς, ωστόσο σπίτια κάηκαν στο Χάνι Δερβενίου, τη Μαυρολίμνη και τις Βαμβακιές, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Παρά τις προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από το έδαφος και από αέρος, οι ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν την πύρινη λαίλαπα, η οποία πήρε διαστάσεις, κινούμενη προς τα Μέγαρα, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί στους πρόποδες των Γερανείων.

Η ένταση των ανέμων που μετέφεραν με ταχύτητα τις φλόγες, ανάγκασαν νωρίτερα τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την Κοκκιναρέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο, το οποίο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, ενώ απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή. Μέχρι τις 18:00 είχαν καεί 20.000 στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε, ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται δύσκολο για τους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οπότε και θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν μέχρι το μεσημέρι.

Νέα ειδοποίηση του 112 σε κατοίκους

Λίγο μετά τις 20:30 η Πολιτική Προστασία απηύθυνε σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Συγκεκριμένα, σε νέο μήνυμα που εστάλη μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από χθες στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας.