Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ μελών σπείρας διαρρηκτών

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ μελών σπείρας διαρρηκτών

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε φωτογραφίες τους για τυχόν αναγνώρισή τους και από άλλα θύματα

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (ΕΔΩ) οκτώ αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 12-5-2021 από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων. Τα μέλη της σπείρας προτιμούσαν κυρίως τις περιοχές του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Ζωγράφου, στις οποίες μετέβαιναν είτε πεζή είτε χρησιμοποιώντας "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα, κατοπτεύοντας τις υποψήφιες οικίες και τις κινήσεις των ενοίκων και των περίοικων.

Σε κάθε διάρρηξη-κλοπή συμμετείχαν τρία μέλη (δύο φυσικοί αυτουργοί και τσιλιαδόρος), πάντοτε όμως με την αυτοπρόσωπη παρουσία του αρχηγού. Κατά τη διάπραξη της κλοπής, οι διαρρήκτες και οι τσιλιαδόροι βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες φράσεις και τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών. Επίσης, κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διάφορους τύπους κλειδαριών που κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα πωλούσαν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους-ενεχυροδανειστές στο κέντρο της Αθήνας. Τις ηλεκτρονικές συσκευές τις διοχέτευαν στο 41χρονο εκτιμητή- χάκερ, ο οποίος με τη σειρά του εκτιμούσε τη μεταπωλητική τους αξία και αφού τις "καθάριζε", τις πωλούσε σε έτερα άτομα αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη για την οργάνωση.

Από τις έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από κοσμήματα, ασημικά, ρολόγια, επώνυμα δερμάτινα είδη, ηλεκτρονικές συσκευές, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μουσικά όργανα, αλκοολούχα ποτά, κινητά τηλέφωνα, αποδείξεις και κάρτες μεταφοράς χρημάτων, συναλλαγές με ενεχυροδανειστήρια, διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδαριές, δύο "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 6.220 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.