Ν. Χαρδαλιάς για φωτιά στο Σχίνο: «Θα είναι δύσκολη η νύχτα – Έχουν καεί 20.000 στρέμματα» – Δείτε εικόνες

Ν. Χαρδαλιάς για φωτιά στο Σχίνο: «Θα είναι δύσκολη η νύχτα – Έχουν καεί 20.000 στρέμματα» – Δείτε εικόνες

Από καύση υλικών σε ελαιώνα ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη - Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Για μία πολύ δύσκολη νύκτα, έκανε λόγο, στην ενημέρωση του για τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας, έκανε λόγο, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε την κοινότητα για το επιχειρησιακό κομμάτι της κατάσβεσης ενώ σημείωσε πως όλα τα διαθέσιμα μέσα εναέριας πυρόσβεσης έπεσαν στη «μάχη» κατά της μεγάλης πυρκαγιάς.

«Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» είπε ο υφυπουργός και υπογράμμισε πως: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά. Δίνουμε μάχη σε δύσκολες συνθήκες».

Οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες απόψε, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Mεγάλη είναι η κινητοποίηση στον δήμο Μεγαρέων. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολεμικού μετώπου», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης. Όπως είπε ο κ. Σταμούλης, εμφανίζεται εξασθένηση των ανέμων, ωστόσο τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση και να διατηρηθούν οι άνεμοι δυνατοί όλο το βράδυ. Σχετικά με την επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, ο δήμαρχος Μεγαρέων τόνισε: «Ευτυχώς ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα, τόσο η πυροσβεστική, όσο και οι εναέριες δυνάμεις και είμαστε σε διαρκή συνεννόηση».