Εμφάνισε περικαρδίτιδα μετά την 2η δόση του εμβολίου της Pfizer

Εμφάνισε περικαρδίτιδα μετά την 2η δόση του εμβολίου της Pfizer

Η γυναίκα με υποκείμενο νόσημα νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο - Τι αναφέρει το νοσοκομείο

Περιστατικό περικαρδίτιδας εμφάνισε γυναίκα με υποκείμενο νόσημα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, το οποίο ευτυχώς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Όπως ανέφερε το Mega, η γυναίκα λόγω υποκείμενου νοσήματος άνηκε στις ευπαθείς ομάδες, ήταν δε ένθερμος υποστηρικτής του εμβολιασμού. Ωστόσο, η ίδια εμφάνισε περικαρδίτιδα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου στις 17 Μαίου, γεγονός που συσχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συσχετίζεται και αιτιολογικά, σύμφωνα με το Ωνάσειο. Η γυναίκα μετά την νοσηλεία της επέστρεψε στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα, το Ωνάσειο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν ασθενή που παρακολουθείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενημερώνουμε ότι η ασθενής εμβολιάστηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΩΚΚ και ακολούθως εμφάνισε περικαρδίτιδα, η οποία επίσης διαγνώστηκε και αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο μας. Η ασθενής αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επέστρεψε στην οικία της.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα ενημερώσει ως οφείλει την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, για το συμβάν και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση».