Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι

Κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/05) στον Σχίνο Κορινθίας. Οι άνεμοι είναι από χθες τη νύχτα δυτικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ και οδήγησαν την πυρκαγιά στον ορεινό όγκο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Πέμπτης (20/05), ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι το πρωί δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι, κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού, και κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν λειτούργησε το 112, ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Βαμβακές και Μαυρολίμνη και κατόπιν για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Oρη.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.