Τρεις τακτικές που πρέπει να εφαρμόζεις στα οικονομικά σου μετά τα 35

Τρεις τακτικές που πρέπει να εφαρμόζεις στα οικονομικά σου μετά τα 35

Βήματα για καλύτερη διαχείριση...

Η διαχείριση των οικονομικών δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς συνεχώς προκύπτουν ανάγκες και έξοδα που πιθανόν δεν είχες υπολογίσει. Ωστόσο, με έναν καλό προγραμματισμό και κάποιες τακτικές, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα ειδικά μετά τα 35 που σχεδόν έχεις τις περισσότερες φορές σταθεροποιηθεί επαγγελματικά.

Δες τρεις από αυτές που πρέπει να εφαρμόζεις...

Μην υπερεκτιμάς καταστάσεις και δυνατότητες

Να ξοδεύεις μέχρι το σημείο που νιώθεις ότι έχεις περιθώριο και στο βαθμό που δε θα νιώθεις ότι δεν τα βγάζεις πέρα. Μπορείς να πάρεις κάτι σε δόσεις αλλά αν πάρεις πολλά σε δόσεις επειδή νομίζεις ότι έχεις έναν καλό μισθό και σταθερή δουλειά για παράδειγμα, μπορεί να ξανοιχτείς τόσο ώστε να σου φεύγει ο μισθός σε χρέη.

Κατέγραψε έσοδα και έξοδα

Κάθε τέλος του μήνα κάνε μια καταγραφή εσόδων και εξόδων και φυσικά όχι με το μυαλό σου. Αν ξεμένεις από μετρητά στο τέλος του μήνα ενώ θεωρητικά έχεις ένα σταθερό εισόδημα, τότε καλό είναι να ξέρεις τι, πόσο και πού ξοδεύεις τα χρήματά σου. Η τακτική της οργάνωσης είναι η καλύτερη.

Μάθε να... πουλάς τον εαυτό σου κατάλληλα

Και φυσικά δεν εννοούμε κυριολεκτικά. Αν είσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο γνωρίζεις την αξία σου, μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Μίλα και ανέδειξε τα προσόντα σου καθώς από τα 35 και μετά είναι πολύ πιο πιθανή κάποια ανέλιξη.