Τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού – Πού θα έχουν πρόσβαση χωρίς τεστ

Τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού – Πού θα έχουν πρόσβαση χωρίς τεστ

Ανοίγει η συζήτηση να βγάλουν και τις μάσκες - Μόνο με rapid ή self test η συμμετοχή σε δραστηριότητες όσων δεν έχουν εμβολιαστεί

Σε πιο δραστικά μέτρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση για να αλλάξει γνώμη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. αλλά και να επιβαρβεύσει όσων το έχουν κάνει. Οι παραινέσεις να το κάνουν είναι καθημερινές, όμως κάποιοι είτε είναι αρνητές του ιού, είτε φοβούνται για τις παρανέργειες των εμβολίων. Ωστόσο, μπορεί να τους αλλάξουν τα μυαλά τα... μπόνους που θα έχουν όσοι είναι εμβολιασμένοι και δεν θα είναι και λίγα.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για μια σειρά προνόμια σε όσους εμβολιάσθηκαν αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αλλά και στα αντικίνητρα για όσους είχαν τη δυνατότητα αλλά δε θέλησαν να να κάνουν το ίδιο.

Όπως επισήμανε ήδη οι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερες ελευθερίες. Ταξιδεύουν με πλοία και αεροπλάνα στο εσωτερικό χωρίς τεστ, ενώ από 1η Ιουνίου, με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα ταξιδεύουν και στο εξωτερικό με αυτόν τον τρόπο. «Ουσιαστικά μετακινούνται όπως πριν τον κορονοϊό» σχολίασε η ρεπόρτερ του σταθμού.

Στην πορεία και όταν έχουν πρόσβαση όλες οι ηλικίες στα εμβόλια θα έρθουν κι άλλα δέλεαρ. Τα πρώτα που συζητούν είναι οι εμβολιασμένοι, να μπαίνουν σε όλους τους κλειστούς χώρους χωρίς τεστ και χωρίς μάσκες, δηλαδή σε εστιατόρια, καφέ, θέατρα, κινηματογράφους, γυμναστήρια.

Αντιθέτως, όσοι ενώ μπορούν δεν εμβολιάζονται θα χρειάζονται αρνητικό rapid η self test στην είσοδο, ακόμη και στην καφετέρια όταν επιτραπεί η χρήση των κλειστών χώρων, ενώ θα φορούν μάσκα παντού, αν όχι στο εστιατόριο σίγουρα στα θέατρα και τους κινηματογράφους.

Επί της ουσίας όσοι έχουν εμβολιαστεί θα αρχίσουν να ζούνε μια κανονική καθημερινότητα, η οποία σε όλους έχει λείψει, ενώ εκείνοι που δεν το έχουν κάνει ή που δεν θέλουν να το πράξουν θα βρίσκουν μπροστά τους τις ίδιες δυσκολίες από τον κορονοϊό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...