Στο ΣτΕ κάτοικοι της Νέας Σμύρνης για το πάρκο αναψυχής σκύλων

Στο ΣτΕ κάτοικοι της Νέας Σμύρνης για το πάρκο αναψυχής σκύλων

Ζητούν να μπει «λουκέτο»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 19 κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ζητώντας να μπει «λουκέτο» στο πάρκο αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων, που κατασκεύασε ο Δήμος.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και ο χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού, και για αυτό δεν θα πρέπει να είναι περιφραγμένος.

Επιπλέον, κάνουν λόγο για “υψηλή ηχορύπανση” από τα γαυγίσματα των σκυλιών υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι παραβιάζεται το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών.

Οι κάτοικοι αναφέρουν, επίσης, ότι πως η επίμαχη απόφαση για την δημιουργία του πάρκου πρέπει να ακυρωθεί καθώς, ήδη, έχει διαταχθεί η σφράγισή του από τον Ιανουάριο, καθώς δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων, ενώ μετά από αυτοψία, κρίθηκαν αυθαίρετες οι κατασκευές των εγκαταστάσεων που έχουν γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάρκο αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων θα βρίσκεται μέσα σε ελεύθερο χώρου πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής και σε έκταση 1.130 τ.μ., ενώ θα είναι περιφραγμένο με ειδικές κατασκευής για να γυμναστούν τα ζώα συντροφιάς.