Τι λέει ο 35χρονος που έπαθε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

Τι λέει ο 35χρονος που έπαθε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

«Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι»

«Πονάει λίγο ο λαιμός μου, έχω λίγο πρήξιμο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι κάθε μέρα και καλύτερα. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα είμαι στο νοσοκομείο», τόνισε μεταξύ άλλων ο 35χρονος από την Κρήτη, ο οποίος έπαθε δύο θρομβώσεις μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα, μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Μιλώντας στο OPEN, ο 35χρονος ανέφερε ότι «δεν φοβήθηκα το εμβόλιο. Ίσα, ίσα ήθελα να κάνω το εμβόλιο, ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω».

Ερωτηθείς αν η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, ο 35χρονος είπε: «Ε ναι, από τη στιγμή που έχουν βγει όλες οι εξετάσεις και δείχνουν αυτό».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ γενικά. Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι», είπε χαρακτηριστικά.

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Δεν αποκλείουμε τη σύνδεση

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα και τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: «Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι».

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων. Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου τόνισε ότι είναι καλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...