Πρώτη κερδισμένη μάχη κατά του κορονοϊού στη χώρα

Πρώτη κερδισμένη μάχη κατά του κορονοϊού στη χώρα

Τα κρούσματα στην Αττική έπεσαν κάτω από τα 900 - Ιταλική έρευνα αποδεικνύει ότι οι εμβολιασμοί μειώνουν σημαντικά τις νέες μολύνσεις

Μαζί με το τέλος των περισσότερων περιοριστικών μέτρων του lockdown στην Ελλάδα έρχεται και η πρώτη μεγάλη κερδισμένη μάχη κατά του κορονοϊού. Κυβέρνηση, ειδικοί, αλλά και κυρίως ο απλός κόσμος μπορούν να χαμογελούν ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της.

Δεν είναι τυχαία ότι μετά από πολύ καιρό τα κρούσματα στην Αττική έπεσαν κάτω από τα 900, για την ακρίβεια 886 από τα συνολικά 1.957 που ανακοινώθηκαν σήμερα (15/5) από τον ΕΟΔΥ. Βεβαίως το γεγονός αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν μιας και υπάρχουν περιοχές με επιβαρυμένο φορτίο, όπως το ιικό στα λύματα της Θεσσαλονίκης που έδειξε μεγάλη αύξηση.

Χρειάζεται προσοχή στην τήρηση των μέτρων, μάσκες απ' όλους και αποστάσεις ασφαλείας, ώστε η χώρα να μην ξανακυλήσει στις παλιές άσχημες μέρες. Ο τουρισμός άνοιξε και ήδη έρχεται κόσμος από το εξωτερικό, οπότε ο κόσμος επιβάλλεται να προστατεύσει το αγαθό της υγείας.

Παράλληλα, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και όπως απέδειξε ιταλική έρευνα, η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά η επέκταση του κορονοϊού.

Ο δρόμος για την Ελευθερία άνοιξε, όπως έχει ονομάσει και η κυβέρνηση το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όμως μόνο με σύνεση θα αποτελέσει οριστικά έναν κακό εφιάλτη.