Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η νέα μαρτυρία για τη μοιραία νύχτα και η κατάθεση των 15.000 ευρώ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η νέα μαρτυρία για τη μοιραία νύχτα και η κατάθεση των 15.000 ευρώ

Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί έδειξε την αγριότητα του εγκλήματος

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες των Αρχών για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όταν μια νεαρή μητέρα πέθανε στα χέρια των ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς της. Μάλιστα, οι δράστες δεν δίστασαν να τη σκοτώσουν μπροστά στο μόλις 11 μηνών βρέφος της, την ώρα που ο 32χρονος σύζυγός της ήταν χειροπόδαρα δεμένος.

Οι τρεις ληστές που μπήκαν στη μονοκατοικία του νεαρού πιλότου ελικοπτέρων της Πολιτικής Αεροπορίας φαίνεται πως ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους θύματα. Σκότωσαν και κρέμασαν από την εσωτερική σκάλα το μικρό σκύλο της οικογένειας, για να μην τους προδώσει.

Στη συνέχεια, έδεσαν και φίμωσαν το ζευγάρι και έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του παιδιού, ώστε να μάθουν πού ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Η άτυχη Καρολάιν προσπάθησε με νύχια και με δόντια να προστατεύσει το κοριτσάκι της, ωστόσο οι στυγνοί εγκληματίες δεν φάνηκαν να συγκινούνται.

Ο σύζυγος της οικογένειας κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να «εκπέμψει» σήμα κινδύνου στις Αρχές και να σημάνει ο συναγερμός. Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου και είδαν το σοκαριστικό σκηνικό που είχαν δημιουργήσει οι δράστες.

Η εκμπομπή «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε στο σπίτι του μαρτυρίου στην οδό Παναγούλη. Εξασφαλίζοντας φωτογραφίες από τον εσωτερικό του χώρο, ανέδειξε με γραφική αναπαράσταση τον τρόπο δράσης των τριών ληστών, αλλά και τα σημεία διαφυγής τους.

Μάλιστα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου (15/05), ο Γιώργος Αυτιάς αποκάλυψε συνομιλία του με ένα από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο μοιραίο σπίτι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Αστυνομία μετέβη στο σημείο σε μόλις 5 λεπτά μετά από την κλήση που έλαβε. Ο ένας από τους άνδρες που μετέβη στο σπίτι, φέρεται να του είπε πως, «όταν είδαμε κρεμασμένο το σκυλί καταλάβαμε το τι σκηνικό εγκλήματος είχε διαδραματιστεί».

Ο σύζυγος είδε το πρόσωπο του δολοφόνου

Το πρόσωπο του δολοφόνου είδε ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κοντά στην ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι η αστυνομία καθώς τόσο ο 32χρονος όσο και η 20χρονη είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου καθώς του έπεσε στο λαιμό η μπαλακλάβα που κάλυπτε το πρόσωπό του.

Ήταν, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, περίπου 30 ετών, μελαμψός, 1,72 ύψος και με περιττά κιλά, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά προσώπου, το χρώμα ματιών και μαλλιών, ενώ δεν μιλούσε καθόλου στους συνέργους του, παρά μόνο όταν ήταν να φύγουν κάτι τους είπε σε μια άγνωστη για τον 32χρονο γλώσσα. Του έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων σεσημασμένων κακοποιών και ο ίδιος είναι σίγουρος ότι όταν ηρεμήσει τις επόμενες ημέρες θα τον αναγνωρίσει.

Ίχνη DNA των δραστών

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο του τμήματος ανθρωποκτονιών βρίσκονται ίχνη DNA των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και εξετάζουν ίχνη, όπως ιδρώτα και τρίχες κι ευελπιστούν ότι από αυτά τα στοιχεία μπορεί να έχουν αποτελέσματα.

Παράλληλα, «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή στα Γλυκά Νερά για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν υπάρχουν κάποια οχήματα που έχουν εντοπιστεί, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί οι κάτοχοι τους, ενώ στα χέρια των αρχών υπάρχει και βίντεο που δείχνει περαστικούς που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Άρση απορρήτου σε εταιρείες κινητής για ύποπτες επικοινωνίες

Την ίδια ώρα, προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία και από την Τράπεζα Δεδομένων που σχετίζονται με παλαιότερες ληστείες, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 100.

Επιπλέον, έχουν γίνει αιτήματα άρσης απορρήτου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να εξετάσουν οι αστυνομικοί αν έχουν υπάρχουν ύποπτες επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Πάντως, οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για σεσημασμένους από μια μεγάλη ληστρική συμμορία, η οποία δρα με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.