Τέλος το lockdown: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις – Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Τέλος το lockdown: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις – Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Πώς θα ταξιδεύουμε σε νησιά και επαρχία

Μετά από 6 μήνες lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας, από σήμερα οι πολίτες της χώρας μπορούν να ταξιδεύουν όπου θέλουν.

Από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφθασαν και οι πρώτοι τουρίστες από Αυστρία και Αμερική προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο ελληνικό νησί για τις διακοπές τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αττική Οδό καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στην έξοδο προς Λαμία, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ολυμπίας Οδού, η κυκλοφορία των οχημάτων σήμερα παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 40% στα διόδια της Ελευσίνας, συγκριτικά με το πρωί της Πέμπτης, από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 11:00.

Στο πλαίσιο αυτό, μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων σημειώθηκε το πρωί και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα με κατεύθυνση την Χαλκιδική.

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά. Ο υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.