Προβληματισμός για τον θάνατο δύο ταυροκαρχαριών στο Ενυδρείο Κρήτης – Απίστευτο βίντεο

Προβληματισμός για τον θάνατο δύο ταυροκαρχαριών στο Ενυδρείο Κρήτης – Απίστευτο βίντεο

Οι πιθανοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική απώλεια μελετώνται

Πέθαναν ξαφνικά πριν λίγες μέρες οι δύο ταυροκαρχαρίες του Ενυδρείου Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου, με τους ανθρώπους του Ενυδρείου να αναφέρουν ότι «οι πιθανοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική απώλεια μελετώνται με τη βοήθεια διεθνών ενυδρειολόγων συνεργατών μας».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το Ενυδρείο σημειώνει ότι στο σύντομο μέλλον θα φιλοξενήσει και πάλι άτομα αυτού του εντυπωσιακού είδους, τονίζοντας πως «η προσπάθεια εμπλουτισμού των συλλογών μας με τα υπέροχα πλάσματα του Μεσογειακού θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι συνεχής, όπως και η αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών του ενυδρείου μας».

«Στη διάρκεια – επισημαίνουν – της αναγκαίας πολύμηνης απομόνωσής μας λόγω της πανδημίας covid-19, το καταρτισμένο προσωπικό της Ενυδρειολογίας βρισκόταν καθημερινά στο χώρο φροντίζοντας τις ανάγκες όλων των θαλάσσιων οργανισμών που φιλοξενεί. Αντίστοιχα, το τμήμα εκπαίδευσης εγκαινίασε ένα νέο κύκλο διαδικτυακών ξεναγήσεων για τους μαθητές των σχολείων και για μεμονωμένα γκρουπ, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα για μια «εικονική» βόλτα στο χώρο μας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με τους φίλους του Ενυδρείου».

Με την ευκαιρία του ορισμού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών της περιόδου 2021-2030 ως «Δεκαετία Ωκεάνιας Έρευνας για Βιώσιμη Ανάπτυξη», το Ενυδρείο Κρήτης ετοιμάζει για το καλοκαίρι μια έκθεση όπου παρουσιάζονται οι έρευνες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των ινστιτούτων του, σε θέματα ωκεανογραφίας, βιοποικιλότητας και της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης οι διάφορες δράσεις του ΕΛΚΕΘΕ σχετικά με την γαλάζια οικονομία, την βιοτεχνολογία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Την ίδια ώρα το Ενυδρείο θα ανοίξει ξανά τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας, καθημερινά από 09:30 ως 16:30 που θα επεκταθεί αργότερα.

«Είμαστε έτοιμοι – υπογραμμίζουν – να υποδεχθούμε τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, και ευχόμαστε σε όλους σας μια καλή και ασφαλή καλοκαιρινή σεζόν κρατώντας πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις για να απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό μας καλοκαίρι».

Παρακαλούμε περιμένετε ...