Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους

Τι αναφέρει η κοινή απόφαση Χρυσοχοΐδη - Σκυλακάκη

Σε επικήρυξη των δραστών της δολοφονίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη το πρωί της Τρίτης στα Γλυκά Νερά προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Νέα στοιχεία για το στυγερό έγκλημα 

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής προκειμένου να εξιχνιαστεί το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στην διπλοκατοικία στα Γλυκά νερά τα ξημερώματα της Τρίτης 11/5 με θύμα μία νεαρή γυναίκα η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη πάνω στο κρεβάτι της με το μωρό της πάνω στο άψυχο κορμί της και τον σύζυγό της φιμωμένο και δεμένο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρία άτομα εισέβαλαν στο σπίτι, ενώ δύο από αυτούς ήταν ψηλοί και σωματώδεις, κρατούσαν τα πιστόλια και ο ένας πιο κοντός περιγράφεται ως αυτός που έδινε εντολές. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είναι αλλοδαποί καθώς, σύμφωνα με τον πατέρα, στην αρχή μιλούσαν σπαστά ελληνικά και στη συνέχεια μίλησαν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που ο άνδρας δεν κατάλαβε.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, οι δράστες φαίνεται ότι απείλησαν το μωρό, και η γυναίκα η οποία γνώρισε πολεμικές τέχνες αντέδρασε. Τότε ο πιο κοντός από τους δράστες την έπιασε από τον λαιμό, την έριξε στο κρεβάτι, την έδεσε πισθάγκωνα, και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί τη στραγγάλισε με την μπλούζα που φορούσε.

Η δήλωση του Χρυσοχοΐδη

Ε'ιναι χαρακτηριστική η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

«Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ότι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας».