Τι αλλάζει τις επόμενες μέρες σε μετακινήσεις, SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας και λιανεμπόριο

Τι αλλάζει τις επόμενες μέρες σε μετακινήσεις, SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας και λιανεμπόριο

Πότε τελειώνουν τα SMS

Την Παρασκευή όπως όλα δείχνουν τελειώνει η καραντίνα, η οποία είχε ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου. Παρελθόν λοιπόν θα αποτελεί η αποστολή μηνυμάτων στο 13033, προκειμένου να μετακινηθούμε. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και ο τουρισμός.

Έτσι από τις 14 Μαΐου τελειώνουν τα sms μετακίνησης και επεκτείνεται το ωράριο έως τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Τα μεσάνυχτα φαίνονται να προκρίνονται ως ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά δεν αποκλείεται η έκπληξη με ωράριο στη μία τα ξημερώματα

Τέλος το click away και το click in shop

Παρελθόν θα αποτελεί και το ραντεβού για ψώνια, καθώς θα μπαίνουμε στα μαγαζιά ελεύθερα με μάσκα και ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Τι θα ισχύει για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Στις 14 Μαΐου «ανοίγει» και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετώνται από την κυβέρνηση δύο σενάρια για την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Το πρώτο αφορά στις ελεύθερες μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα με ισχυρή σύσταση για διενέργεια PCR ή self test πριν το ταξίδι, ενώ θα μπορεί να γίνεται και χρήση των βεβαιώσεων εμβολιασμού. Για τα νησιά τα μέτρα αναμένεται να είναι πιο αυστηρά, με υποχρεωτικό PCR 72 ωρών ή self test πριν το ταξίδι (αεροπορικό ή ακτοπλοϊκό) και ελεύθερη μετακίνηση για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι νεόνυμφοι ετοιμάζουν προσκλήσεις ξανά αφού από αρχές Ιουνίου κτήματα δεξιώσεων και catering θα λειτουργήσουν με όρους εστίασης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληρπφορίες:

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν:

  • ο τουρισμός
  • οι υπερτοπικές μετακινήσεις
  • τα μουσεία.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν:

  • παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • εργαστήρια ΙΕΚ και κολλέγια
  • σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
  • ωδεία.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θέατρα και επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθιστούς, με ποσοστό πληρότητας 50%.