Τα ελληνικά νησιά που «σβήνει» η πανδημία – Ποια είναι «πράσινα»

Τα ελληνικά νησιά που «σβήνει» η πανδημία – Ποια είναι «πράσινα»

Αισιόδοξα στοιχεία λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού

Σε καλή πορεία βρίσκονται πολλά ελληνικά νησιά που όπως δείχνουν τα στοιχεία φέρεται να ξεπερνούν την δύσκολη κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του τουρισμού στις 15 Μαΐου, υπάρχουν ελληνικά νησιά που παρουσιάζουν μέσο όρο κρουσμάτων κάτω από τη μονάδα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Σαντορίνη για παράδειγμα που αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς, είχε μέσο ορό 0,71 κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ την περασμένη Τετάρτη δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μύκονο με μέσο όρο επταημέρου 1.14 κρούσματα. Την Πέμπτη δεν είχε κανένα κρούσμα και χθες κατέγραψε μόλις ένα.

Όμως και στα μεγαλύτερα νησιά μας παρατηρείται καλή επιδημιολογική εικόνα: Η Λέσβος που έχει πάνω από 85.000 κατοίκους χθες κατέγραψε τρία κρούσματα, ενώ ολόκληρη την εβδομάδα δεν ξεπέρασε τα 6.

Η Χίος με 53.000 κατοίκους είχε μέσο όρο επταημέρου 1.7 κρούσματα και η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με 22.000 κόσμο είχε μέσο όρο  3.3 κρούσματα.