Τα μέτρα που ισχύουν για τις οργανωμένες πλαζ – Πως θα πάμε και τι να προσέχουμε

Τα μέτρα που ισχύουν για τις οργανωμένες πλαζ – Πως θα πάμε και τι να προσέχουμε

Ανοίγουν από το Σάββατο 8 Μαΐου - Πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι έτοιμες - Ποιες θα είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομπρέλες

Σύμμαχος θα είναι ο καιρός αύριο 8 Μαΐου, που θα ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ, ώστε ο κόσμος να πάει και να απολαύσει τη θάλασσα.  Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο οι υπεύθυνοι τις έχουν ετοιμάσει για να υποδεχθούν το κοινό. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος τα μέτρα που ισχύουν για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, αφού το lockdown δεν έχει τελειώσει οριστικά.

Υποχρεωτικά θα είναι τα self test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με SMS μετακίνησης με τον κωδικό 6 στο 13033. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική, καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα, ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Η αρχική τοποθέτηση είναι δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλ και μπορούν να αυξηθούν μόνο αν πρόκειται για οικογένειες.

Τα αντισηπτικά επίσης είναι απαραίτητα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, ενώ όσοι φοβούνται τον συνωστισμό προφανώς θα προτιμήσουν τις ελεύθερες παραλίες.

Όλα τα μέτρα για να πετύχουν, βέβαια, χρειάζεται ο κόσμος να προσέχει και να τα ακολουθήσει, ενώ οι υπεύθυνοι στις πλαζ θα κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, καθώς αυτός θα είναι ένας απαράβατος κανόνας για όλο το καλοκαίρι.

Όσο για τον καιρό στην Αττική το Σάββατο αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις, που θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.