Κορονοϊός: Προνόμια για τους εμβολιασμένους με προτεραιότητα στις μετακινήσεις

Κορονοϊός: Προνόμια για τους εμβολιασμένους με προτεραιότητα στις μετακινήσεις

Στο αεροπλάνο δε θα χρειάζονται rapid test και θα μπαίνουν γρήγορα από άλλη είσοδο - Αναζητείται ο τρόπος να προηγούνται σε πλοία και τρένα - Τι θα γίνει με τις μάσκες

Τόσο οι ιθύνοντες της κυβέρνησης, όσο και οι ειδικοί τονίζουν συνέχεια τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και φαίνεται ότι αυτό θα φανεί και στα προνόμια που θα έχουν.

Τα κίνητρα για όσους έχουν ανοσία θα είναι μεγάλα, καθώς έχει αποφασιστεί οι εμβολιασμένοι να έχουν προτεραιότητα στις μετακινήσεις. Στο αεροπλάνο δε θα χρειάζονται rapid test και θα μπαίνουν γρήγορα από άλλη είσοδο. Αναζητείται τρόπος να εφαρμοστεί η προτεραιότητα σε καράβια και τρένα, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Επίσης αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της σύσκεψης για τα μέτρα που πάρθηκαν. Η χαλάρωση των περιορισμών που αποφάσισαν λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση έγινε βάσει σχεδίου. Την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για τα μέτρα που θα ισχύουν στις δραστηριότητες που ανοίγουν μέσα στον Μάιο αλλά και τα ενδεχόμενα προνόμια των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σινεφίλ και θεατρόφιλοι θα απολαύσουν παραστάσεις με αρνητικό τεστ και βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Συζητήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά προς το παρόν το σενάριο αυτό απορρίφθηκε από την Επιτροπή.

Όσον αφορά στις μάσκες, είναι πιθανό να τις πετάξουμε στα μέσα Ιουνίου, αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Στους εσωτερικούς φαίνεται πως θα συνεχίσουμε να τις φοράμε.