Lockdown: Ανοίγουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, θερινά θέατρα και κινηματογράφοι

Lockdown: Ανοίγουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, θερινά θέατρα και κινηματογράφοι

Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων μέσα στον Μάιο - Διατηρούνται τα SMS για τις μετακινήσεις

Την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων του πολιτισμού, καθώς και των βρεφονηπιακών σταθμών, από την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για την επαναλειτουργία, μουσείων, θερινών κινηματογράφων και θεάτρων, καθώς και συναυλιακών χώρων. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε θα διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα της αποστολής SMS για τις μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οι εξής δραστηριότητες:

- Στις 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες.

- Από τις 8 Μαΐου το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. μειώνεται σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

- Στις 10 Μαΐου μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας επιστρέφουν στα σχολεία με δωρεάν self tests

- Στις 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

- Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Οι νέες δραστηριότητες που επανεκκινούν είναι οι εξής:

- Στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν τα Μουσεία.

- Στις 15 Μαΐου ξεκινά και ο τουρισμός.

- Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

- Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα ωδεία

- Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων «δεύτερης ευκαιρίας».

- Στις 21 Μαΐου θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75% και

- Στις 28 Μαΐου θα ανοίξουν θερινά θέατρα και συναυλιακοί χώροι.