Ο επιχειρηματίας που δωροδόκησε ανώτατο στέλεχος κρατικής εταιρείας και τη γλίτωσε λόγω του νέου ποινικού κώδικα

Ο επιχειρηματίας που δωροδόκησε ανώτατο στέλεχος κρατικής εταιρείας και τη γλίτωσε λόγω του νέου ποινικού κώδικα

Σε πλήρη εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες - «βόμβα» του Σταύρου Κοντονή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα που άνοιξε την αυλαία της με αφορμή τις καταγγελίες – «βόμβα» του Σταύρου Κοντονή ότι γνωστός επιχειρηματίας ευνοήθηκε από την σκανδαλώδη διάταξη η οποία ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Τα «φώτα» της δικαιοσύνης πέφτουν στον επιχειρηματία, που κατονομάστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς το καλοκαίρι του 2019, λίγες μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, απαλλάχτηκε, λόγω παραγραφής, από το αδίκημα της δωροδοκίας ανώτατου στελέχους κρατικής εταιρείας το οποίο καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δικαιοσύνη έχει στη διάθεση της το ονοματεπώνυμο του επιχειρηματία και όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις. Άλλωστε, ο Σταύρος Κοντονής στην κατάθεση του φέρεται να έκανε συγκεκριμένες αναφορές για τον ρόλο του επιχειρηματία αλλά και όσα διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο την κρίσιμη περίοδο που φαίνεται να οδήγησε στην ψήφιση της διάταξης που χαρακτηρίστηκε «πλυντήριο».

Οι αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του Σταύρου Κοντονή ενώ ήταν υπουργός Δικαιοσύνης τα οποία, κατά τον ίδιο, συνδέονται με την επίμαχη υπόθεση αναβαθμίζουν την έρευνα. Στην επόμενη φάση της εισαγγελικής έρευνας δεν αποκλείεται να περάσουν το κατώφλι της δικαιοσύνης και νέοι μάρτυρες που είναι σε θέση να εισφέρουν πληροφορίες που θα ενισχύσουν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού περί σκοπιμότητας πίσω από την επίμαχη διάταξη.