Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικηγόρου που ανέλαβε το γηροκομείο στα Χανιά

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικηγόρου που ανέλαβε το γηροκομείο στα Χανιά

Του ζήτησαν να παραιτηθεί από την υπόθεση

Παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Ρουσσόπουλου με αφορμή την υπόθεση του γηροκομείου Χανίων πραγματοποίησε η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό οι καταγγελίες περί βασανιστηρίων στους ηλικιωμένους ανθρώπους που διέμεναν στο συγκεκριμένο γηροκομείο, κάτι που κινητοποίησε τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Έτσι, περίπου 10 μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας εισέβαλαν στο δικηγορικό γραφείο και αφού προκάλεσαν φθορές, ζήτησαν από τον δικηγόρο να παραιτηθεί από την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανάρτησε κείμενο στο οποίο αναφέρεται στην υπόθεση, υιοθετώντας όλες τις έως τώρα καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, αυτές τις ημέρες η έρευνα σχετικά με την υπόθεση «θα παραδοθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αποδοθούν ευθύνες».
Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης είναι ο Νίκος Ρουσσόπουλος, ο οποίος τονίζεται ότι είναι «γνωστός από την υποψηφιότητά του ως βουλευτής στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής». Ο Ρουβίκωνας προσθέτει ότι «κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και έχει δικαίωμα υπεράσπισης. Η παραποίηση και η συσκότιση της αλήθειας όμως, αποτελεί παράβαση καθήκοντος και δεν υπάρχει κανένα "επαγγελματικό" άλλοθι για τον συνήγορο».

Παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Ρουσσόπουλου για το γηροκομείο ΧανίωνΌποιος εκμεταλλεύεται, για τον...

Posted by Ρουβίκωνας on Wednesday, 5 May 2021

Φωτογραφία: flashnews.gr