Superleague: Καταρρέει η ΑΕΚ, εξασφάλισε την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Superleague: Καταρρέει η ΑΕΚ, εξασφάλισε την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ

Την ευρωπαϊκή του παρουσία του για του χρόνου εξασφάλισε ο  ΠΑΟΚ μετά το αποψινό 2-1 επί της ΑΕΚ, η οποία θα δώσει μάχη με τον Παναθηναϊκό για να παίξει σε διοργάνωση της UEFA στις τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ της Superleague.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν και ο καλύτερος στο ξεκίνημά του και το κακό είναι ότι αυτό συνεχιζόταν μέχρι το 30′, όταν ήρθε και η πρώτη καλή φάση. Ήταν για τους Θεσσαλονικείς ήταν διπλή, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει στο τετ α τετ το πλασέ του Κρμέντσικ, ο οποίος αστόχησε και στην κεφαλιά που έκανε στην επαναφορά.

Η Ένωση απάντησε στο 42′ με την ωραία ατομική προσπάθεια και το σουτ του Γαλανόπουλου που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ. Το δεύτερο, όμως, μπήκε με δύο μαζεμένα και ήταν για τον ΠΑΟΚ.

Στο 47′ ο Ουάρντα βγήκε από αριστέρα και έδωσε έτοιμο το 0-1 στον Κρμέντσικ, για να ακολουθήσει στο 49′ το πέναλτι για κράτημα του επιθετικού των ασπρόμαυρων από τον Λόπες, με τον Σβαμπ να εκτελεί και να κάνει το 0-2. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 57′, οι φιλοξενούμενοι πήγαν και για τρίτο γκολ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το ωραίο πλασέ του Ροντρίγκο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε τρεις αλλαγές στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ αλλά οι κινήσεις του δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Οι κιτρινόμαυροι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2 στο 92′ με το πέναλτι του Τάνκοβιτς μετά την ανατροπή του Κρίστιτσιτς από τον Τσγγάρα, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει από το ΟΑΚΑ με τη νίκη, να συνεχίζει την καλή παράδοση κόντρα στους κιτρινόμαυρους και να ανεβαίνει στη 2η θέση, στο +2 από τον Άρη.

Όσο για την Ένωση, είναι στην 4η θέση και στο +3 από τον Παναθηναϊκό, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου (58′ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Λόπες, Νταντσένκο (58′ Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (58′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (81′ Κοσίδης), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μπάμπα, Αουγκούστο (46′ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (84′ Τζόλης), Μουργκ (46′ Ουάρντα), Κρμέντσικ (73′ Σφιντέρσκι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 33 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 83

2. ΠΑΟΚ 61

3. Άρης 59

4. ΑΕΚ 55

5. Παναθηναϊκός 52

6. Αστέρας Τρίπολης 46