Superleague: «Χαρακίρι» Άρη με χαμένο πέναλτι στο 88′ κόντρα στον Ολυμπιακό

Superleague: «Χαρακίρι» Άρη με χαμένο πέναλτι στο 88′ κόντρα στον Ολυμπιακό

Αστόχησε ο Γκάμα και έμεινε το 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Μπορούσε να πάρει τη νίκη ο Άρης, αφού και προηγήθηκε και πέναλτι έχασε στο φινάλε, όμως τελικά έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, που είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις στην 11άδα του, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τα πλέι οφ της Superleague.

Το παιχνίδι άρχισε με δοκάρι για τους ερυθρόλευκους, στο 2′, μετά το γύρισμα του Ντρέγκερ και την κόντρα στον Μπεναλουάν, για να συνεχιστεί με γκολ για τους κίτρινους στο 11′: Γύρισμα του Σάσα, προβολή του Μάνου, απόκρουση του Τζολάκη, κεφαλιά του Μάνου στην επαναφορά και η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Οι Θεσσαλονικείς, επομένως, βρέθηκαν από νωρίς στο 1-0, το οποίο θα μπορούσε να γίνει 1-1 στο 19′, όταν οι Πειραιώτες είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με σουτ του Κάιπερς από πλάγια θέση. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, ήταν «γεμάτο» από το ξεκίνημά του και συνεχίστηκε με καλό ρυθμό και με αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους, αφού στο 39′ ο τραυματίας Δεληζήσης άφησε τη θέση του στον Ροζ.

Νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 52′ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ραντζέλοβιτς, το κοντινό σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κουέστα, με τον Άρη στη συνέχεια να κλείνει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του και να μην επιτρέπει στους πρωταθλητές να γίνουν επικίνδυνοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 71′ άγγιξε και το 2-0, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ, εντός περιοχής, από τον Σάσα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Θεσσαλονικείς θα κρατούσαν το σκορ και θα έκαναν σημαντικό βήμα για τη 2η θέση, ήρθε στο 82′ η άψογη συνεργασία των Χασάν και Φορτούνη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν μπει ως αλλαγές, για το 1-1 από τον διεθνή Έλληνα άσο. Και πάλι, όμως, ο Άρης μπορούσε να πάρει τη νίκη στα τελευταία λεπτά, όπου έγιναν απίθανα πράγματα…

Στο 88′ οι κίτρινοι πήραν πέναλτι για ανατροπή του Σίλβα από τον Τιάγκο Σίβα, αλλά ο Γκάμα που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα άουτ… Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 90′ ο ίδιος παίκτης με σουτ σημάδεψε το δοκάρι! Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και αυτό σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα ανέβει αυτός στη 2η θέση.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (39′ Ροζ), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (80′ Ιωάννου), Μαντσίνι (80′ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (69′ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (69′ Ματίγια).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντρέγκερ (77′ Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Σίλβα, Σουρλής (77′ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (68′ Φορτούνης), Βρουσάι (68′ Χασάν), Κάιπερς (77′ Ελ Αραμπί).