Ξεκίνησε το ποδηλατικό ταξίδι 7.000 χλμ σε όλη τη χώρα από έναν Χανιώτη – Δείτε βίντεο

Ξεκίνησε το ποδηλατικό ταξίδι 7.000 χλμ σε όλη τη χώρα από έναν Χανιώτη – Δείτε βίντεο

Ονόμαζεται «Ποδηλατώντας την Ελλάδα» και γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων

Μια πρωτότυπη οικολογική διαδρομή με τίτλο «Ποδηλατώντας της Ελλάδα» άρχισε χθες, 4 Μαΐου, με αφετηρία το Παλιό Λιμάνι Χανίων. Με την υποστήριξη του Δήμου ο Χανιώτης ποδηλάτης Παναγιώτης Μπαλολάκης, ξεκίνησε το ταξίδι του σε όλη την χώρα και φιλοδοξεί να καλύψει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, σε διάστημα 180 ημερών.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, βρέθηκε στο σημείο έναρξης και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συντρόφευσαν τον Παναγιώτη Μπαλολάκη στα πρώτα μέτρα της διαδρομής του, που ξεκίνησε έξω από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Στα περισσότερα από τα 7.000 χιλιόμετρα που θα επιχειρήσει να καλύψει ο ποδηλάτης με αφετηρία τα Χανιά, σταθμοί του θα αποτελέσουν όλες οι πρωτεύουσες και οι σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες της Ελλάδας, από την Καλαμάτα έως την Ορεστιάδα και από τη Λευκάδα έως την Κάρυστο, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, «αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα αξιοποιώντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ένα μικρό φωτοβολταϊκό για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας, καταγραφής και διαμονής σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης».

Δείτε βίντεο: