11 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin – Δείτε εικόνες του news.gr

11 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin – Δείτε εικόνες του news.gr

Έως και σήμερα οι οικογένειες των εργαζομένων δεν έχουν αποζημιωθεί

11 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη συγκλονιστική εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Marfin επί της οδού Σταδίου, με τους δράστες να παραμένουν ακόμα άγνωστοι.

Το ημερολόγιο έγραφε 5η Μαΐου του 2010 και σημαδεύτηκε με το αίμα τριών εργαζομένων, ανάμεσά στους οποίους και μια έγκυος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγο νωρίτερα έγιναν διαδηλώσεις κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Κουκουλοφόροι εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που ήταν στην είσοδο της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων κάνουν λόγο για τέσσερεις επιτιθέμενους με κουκούλα, στο υποκατάστημα της Marfin, ανάμεσά τους και μια γυναίκα. Έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη και πέταξαν μέσα στο κατάστημα βόμβες μολότοφ, καθώς και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Μέσα βρίσκονταν περίπου 30 εργαζόμενοι.

Τι λέει ο δικηγόρος των επιζώντων

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο συνήγορος των οικογενειών τους, Θρασύβουλος Κονταξής, οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στην τράπεζα, ενώ έως και σήμερα οι οικογένειες δεν έχουν αποζημιωθεί.

Δείτε εικόνες του news.gr:
Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος