Θετικοί στον κορονοϊό 13 από τους 182 μετανάστες σε σκάφος στην Καλαμάτα

Θετικοί στον κορονοϊό 13 από τους 182 μετανάστες σε σκάφος στην Καλαμάτα

Σήμερα θα αποφασιστεί που θα μεταφερθούν για να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καλαμάτα μετά την ρυμούλκηση στο λιμάνι της πόλης σκάφους με 182 παράτυπους μετανάστες, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρο, καθώς 13 από τους επιβαίνοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα messinialive.gr, το σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, έπλεε ακυβέρνητο στο ακρωτήριο Ταίναρο, έως ότου σπεύσει λιμενικό σκάφος και ρυμουλκηθεί από φορτηγό πλοίο. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από παράλια της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία, ενώ οι διακινητές φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό, αλλά και τις μέρες του Πάσχα, προκειμένου όπως εκτιμούσαν να φτάσουν ευκολότερα στην Ιταλία.

Μετά τη ρυμούλκησή του, το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στο λιμάνι της Καλαμάτας με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να καταφθάνει, προκειμένου να ελέγξει έναν προς έναν τους μετανάστες με γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ενώ και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί, προκειμένου να υποβληθούν οι μετανάστες στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι μετανάστες προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Πακιστάν, είναι όλοι άνδρες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Μετά από λίγη ώρα βγήκαν 13 θετικά δείγματα covid και σήμερα θα γίνουν συνεννοήσεις, για το πού θα μεταφερθούν και βάση πρωτοκόλλου θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.