Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ σήμερα

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ σήμερα

Με απόφαση της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκε σήμερα 4 Μαΐου η απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Με προβλήματα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις σήμερα με τις αστικές συγκοινωνίες, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, σήμερα τα λεωφορεία κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας γίνεται περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της κινητοποίησης και αναμένεται έως τις 10 το πρωί.

Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του μετρό θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» – «Αεροδρόμιο» λόγω της κινητοποίησης των σιδηροδρομικών (24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών).

Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 μετρό). Ακινητοποιημένα θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Χωρίς μετρό θα είναι η Αθήνα μεθαύριο Πέμπτη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων (γραμμές 2 και 3 και πρώην ΗΣΑΠ) στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών στην 24ωρη απεργία, που ενδέχεται να οδηγήσει στην εκτέλεση μειωμένων δρομολογίων.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση, «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεων για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα «σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών».

Παρακαλούμε περιμένετε ...