Μέτρα για το Πάσχα: Τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Μέτρα για το Πάσχα: Τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Πώς λειτουργούν οι εκκλησίες

Από την Μεγάλη Πέμπτη έχουν μπει σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις το Πάσχα με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 10 το βράδυ και θα διαρκεί ως τις 5 το πρωί.

Από τις 3 Μαΐου και έπειτα ωστόσο, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται έως τις 11 το βράδυ, όταν και αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Σε ό,τι αφορά στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ.

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Από την Μεγάλη Πέμπτη, «ελευθερώθηκαν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας.

Έτσι επιτρέπεται στους πολίτες που δεν κατοικούν κοντά σε χώρους πρασίνου και πάρκα, να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους με τον κωδικό «6» για σωματική άσκηση και βόλτα σε άλλον δήμο εντός της περιφερειακής ενότητας.