Γηροκομείο στα Χανιά: «Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα» – Τι λέει ο ψυχίατρος της δομής

Γηροκομείο στα Χανιά: «Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα» – Τι λέει ο ψυχίατρος της δομής

«Οι ιατρικές μου πράξεις είναι καταγεγραμμένες παντού»

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά, το οποίο ερευνάται για θανάτους και αξιόποινες πράξεις κατά τροφίμων του, ο ψυχίατρος της δομής ανοίγει τα χαρτιά του για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο ψυχίατρος μίλησε στο flashnews.gr για τις καταγγελίες που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες από συγγενή τρόφιμου που απεβίωσε, ο οποίος απέδωσε τον θάνατο σε ισχυρή χορήγηση ψυχοφαρμάκων που έλαβε μέσα στη δομή.

«Εάν κάποιος φωτογραφίζει τον ψυχίατρο, ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά, ούτε και για συγκεκριμένα πράγματα, πόσο μάλλον σε σχέση με μια καταγγελία κάποιου κυρίου που μίλησε για χορήγηση "Stedon". Ουδέποτε πρότεινα ή χορήγησα φάρμακο της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου Stedon στη συγκεκριμένη ασθενή. Αν συνταγογράφησα κάποιες φορές φάρμακα αυτής της κατηγορίας ήταν, είτε γιατί τα έπαιρναν από πριν, είτε γιατί τους χορηγήθηκαν αλλά όχι από εμένα», τονίζει.

Ο ψυχίατρος της δομής -σημειώνεται ότι εργαζόταν και εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτήν ως εξωτερικός συνεργάτης- επισημαίνει ότι ποτέ δεν υπήρξε υπερδοσολογία, ποτέ λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή, ποτέ παρενέργειες τέτοιες που να οδηγήσουν στο θάνατο κάποιον ή κάποιους τρόφιμους. «Είναι ψευδέστατο να λέγεται ότι ασθενείς πέθαναν από υπερδοσολογία σε ψυχοφάρμακα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, έχει εμπειρία 30 ετών σε πάσχοντες ανθρώπων τρίτης ηλικίας, με σημαντικές διακρίσεις επί της επιστήμης του. Οι βενζοδιαζεπίνες, επισημαίνει, είναι φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται από ψυχιάτρους και πόσο μάλλον κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον ίδιο. «Τα φάρμακα που συνταγογραφούσα στη μονάδα ήταν στα πλαίσια των παθήσεών τους, και χορηγούνταν με πολλή φειδώ», επισημαίνει.

«Εγώ δεν ήμουν ο γιατρός της μονάδας. Ούτε συντονιστής της θεραπευτικής ομάδας. Ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα κάποιο φάρμακο. Άλλο αν συνταγογράφησα κατόπιν παραγγελίας. Είμαι πολέμιος κατά αυτών των φαρμάκων. Ήμουν περισσότερο εξωτερικός συνεργάτης», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν είχε παρατηρήσει κάτι «ύποπτο» στον συγκεκριμένο γηροκομείο κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του εκεί, απάντησε: «Δεν έχω άποψη γιατί η συχνότητα που επισκεπτόμουν το χώρο δεν μου έδινε τη δυνατότητα να έχω γνώμη. Πήγαινα σε ώρες που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν ή έτρωγαν. Δεν είδα πάντως εγώ να κακοποιούνται οι άνθρωποι εκεί».

«Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα. Οι ιατρικές μου πράξεις είναι καταγεγραμμένες παντού», κατέληξε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...