SMS για μετακινήσεις: Γιατί δεν καταργήθηκαν με παρέμβαση Μητσοτάκη

SMS για μετακινήσεις: Γιατί δεν καταργήθηκαν με παρέμβαση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το σκεπτικό

Μπορεί να επιτρέπονται πλέον οι διαδημοτικές μετακινήσεις, μπορεί στις 3 Μάϊου να ανοίγει η εστίαση, τα SMS όμως θα υπάρχουν στη ζωή μας μέχρι τις 15 Μάϊου.

Τον λόγο της μη κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις από τη Δευτέρα και τη διατήρησή τους μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού, παρά τις πληροφορίες για το αντίθετο εξήγησε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε την απόφαση πήρε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σκεπτικό ότι πρέπει να υπάρχει ένα «φρένο» και δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα της χαλάρωσης.  

«Από τη μια είναι κατανοητό, από την άλλη όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική με όλο τον κόσμο να κυκλοφορεί έξω. Ποιος θα έχει την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων; Η αστυνομία ελέγχει ήδη  τα διόδια, τους δρόμους, τα καταστήματα,  δηλαδή όλη μέρα. Τώρα θα πρέπει να προσθέσει και τη νύχτα».

Η Κ. Μακρή συμπλήρωσε, ότι πρέπει πλέον η  ΕΛΑΣ:   

1.Να ελέγχει το SMS 6 για την εστίαση

2.Αν τηρείται η απαγόρευση της μουσικής

3. Το ωράριο

4. Τους όρθιους

5. Αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας

6. Τα υπαίθρια πάρτι  στις πλατείες,  που μπορεί και να αυξηθούν μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 11 μ.μ.

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της: «Το θέμα δεν είναι ποιες απαγορεύσεις έχεις, αλλά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν. Κι αυτό πια μοιάζει πολύ δύσκολο».