Μένιος Φουρθιώτης: «Κρυφές συνεννοήσεις για τα κατά παραγγελία χτυπήματα σε βάρος του» – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Μένιος Φουρθιώτης: «Κρυφές συνεννοήσεις για τα κατά παραγγελία χτυπήματα σε βάρος του» – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Πώς η ΕΛ.ΑΣ «έδεσε» την υπόθεση

«Βαριά» είναι η δικογραφία κατά του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο. Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, το διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τον παρουσιαστή που είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα αναφέρει «κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα», ώστε να του χορηγηθεί και πάλι αστυνομική προστασία.

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε έτοιμος να απολογηθεί χτες, χωρίς, ωστόσο, το αίτημα του να γίνει δεκτό καθώς δεν είχε ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα

Η υπόθεση «ξεκλείδωσε» έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Οι πληροφορίες που δόθηκαν στο επίμαχο τηλεφώνημα φέρονται να είναι αυτές που βοήθησαν να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να οδηγηθούν οι αρχές στους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π... με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». Μάλιστα, ο άγνωστος άνδρας φέρεται να έδωσε στις αρχές τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι κρυφές επικοινωνίες Φουρθιώτη με συγκατηγορούμενους

Από την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Μένιος Φουρθιώτης κάλεσε τον έναν συγκατηγορούμενο του και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα κάλεσε και τον δεύτερο.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που πλέον είναι στα χέρια του Ανακριτή φαίνεται να προκύπτει επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά Αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν.

«Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Μ. Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον έναν συγκατηγορούμενο του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: "εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω"» όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Πώς δρούσε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, στο διαβιβαστικό αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά ότι προκύπτει πως ο Μένιος Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα δηλαδή πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Επίσης, στο διαβιβαστικό γίνεται αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή, ηθικός αυτουργός πλέον σε μία σειρά από πράξεις των συγκατηγορουμένων του, με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά που έχουν σχηματιστεί είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ) είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή για τις σχεδιασμένες επιθέσεις στο σπίτι του, φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.

Ο συνήγορός τους Κωνσταντίνος Γώγος ανέφερε: «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Πώς η ΕΛ.ΑΣ «έδεσε» την υπόθεση

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, οι αστυνομικοί «έδεσαν» την υπόθεση βάσει των παρακάτω στοιχείων:

  • Το όπλο στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς είναι το ίδιο με εκείνο που «γάζωσαν» το σπίτι του παρουσιαστή.
  • Στο σακίδιο του επεισοδίου με τους αστυνομικούς της Νέας Ερυθραίας βρέθηκε γενετικό υλικό, ίδιο με ενός εκ των κατηγορουμένων.
  • Τηλεφωνικές επικοινωνίες και μηνύματα μέσω κινητών πριν και μετά τα δυο περιστατικά
  • Η μηχανή και το αυτοκίνητο ανήκουν σε έναν από τους συλληφθέντες και εντοπίζονται και στα τρία περιστατικά: επεισόδιο με αστυνομικούς – επίθεση με Καλάσνικοφ – βόμβα στο σπίτι
  • Επίσης σημειώνεται ότι έχουν βρεθεί χρήματα στα σπίτια των δυο συλληφθέντων, περίπου 30 χιλιάδες ευρώ – εικάζουν ότι είναι μέρος της πληρωμής.