Ηράκλειο: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και παραλίγο να… πατήσει αστυνομικό

Ηράκλειο: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και παραλίγο να… πατήσει αστυνομικό

Επεισοδιακός ο έλεγχος

Δεν άφησε ούτε μία διάταξη του ΚΟΚ που να μην παραβιάσει ένας νεαρός οδηγός στην περιοχή των Καστελλιανών Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ένας 25χρονος έπεσε σε μπλόκο των ΤΑΕ Μεσσαράς και Ηρακλείου μεταμεσονύκτιες ώρες. Μετά από σχετικό σήμα για έλεγχο, ο 25χρονος –που αποδείχτηκε και μεθυσμένος– σταμάτησε το αυτοκίνητο, όμως ξαφνικά έβαλε μπρος και γκάζωσε, τη στιγμή που ο αστυνομικός περνούσε μπροστά από το αυτοκίνητο.

Τελικά, ο αστυνομικός γλίτωσε από θαύμα. Αν δεν είχε κινηθεί αστραπιαία, το όχημα θα τον είχε πατήσει, όπως υποστηρίζεται. Φυσικά το θέμα δεν έμεινε έτσι, αφού οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο μπλόκο καταδίωξαν τον νεαρό οδηγό, ο οποίος αναγκάστηκε να αφήσει κακήν κακώς το αυτοκίνητό του κοντά στις εγκαταστάσεις επιχείρησης της περιοχής και να τρέξει μέσα στα χωράφια. Όταν πια τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι από τη μέθη δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και να απέδωσε τη λανθασμένη συμπεριφορά του στον φόβο του επειδή δεν είχε δίπλωμα. Όπως είπε, ξεκίνησε να βγάλει δίπλωμα, όμως, λόγω πανδημίας καθυστερεί η διαδικασία. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο μεταξύ άλλων για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για άνθρωπο λόγω οδήγησης υπό την επίδραση κατανάλωσης οινοπνεύματος, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια κ.α.