Ναύπλιο: Καρχαρίας εμφανίστηκε στην παραλία Καραθώνας

Ναύπλιο: Καρχαρίας εμφανίστηκε στην παραλία Καραθώνας

Δείτε το βίντεο από την «επίσκεψή» του

Έτριβαν τα μάτια τους όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (27.04) στην παραλία Καραθώνας, στο Ναύπλιο, όταν είδαν στα ρηχά έναν... καρχαρία.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, ο καρχαρίας, που εντοπίσθηκε στην παραλία του Ναυπλίου και βιντεοσκοπήθηκε, είναι γλαυκοκαρχαρίας και ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματος του).

Πρόκειται για καρχαρία της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Τι είναι ο γλαυκοκαρχαρίας

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...