Καιρός: Ισχυρή θερμή εισβολή «βλέπει» για το Πάσχα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Καιρός: Ισχυρή θερμή εισβολή «βλέπει» για το Πάσχα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

Καλοκαίρι αναμένεται να «μυρίσει» το Πάσχα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος κάνει λόγο για επικείμενη «ισχυρή θερμή εισβολή».

«Πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου επηρεάζοντας και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την εκτόξευση του υδραργύρου σε άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές», σημειώνει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook.

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΠολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, 27 April 2021

Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικό αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής θα είναι και οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες δηλαδή οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί όπου στις περισσότερες περιοχές θα βρεθούν κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 32 και 34 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, ενώ δεν θα απουσιάζουν οι αραιές συννεφιές όπως επίσης και η αφρικανική σκόνη.