Λαμία: Με κορονοϊό μοναχή 103 ετών στο μοναστήρι με τα 20 κρούσματα

Λαμία: Με κορονοϊό μοναχή 103 ετών στο μοναστήρι με τα 20 κρούσματα

«Πρέπει να υπήρχαν επισκέπτες», λέει ο αντιδήμαρχος Λαμίας

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες, Τρίτη στο Μοναστήρι Γοργοεπηκόου κοντά στον Γοργοπόταμο, όπου όλες οι μοναχές έχουν κολλήσει κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε το lamiareport.gr, ήδη η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες μοναχές που έχουν πυρετό, έχουν νοσήσει από κορονοϊό (σύνολο 20).

Μάλιστα, μία από τις μοναχές είναι 103 ετών, ενώ άλλες τέσσερις φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα, πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται, αν χρειαστεί, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί, εκτός από τον Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

Για την υπόθεση αυτή μίλησε στο MEGA ο αντιδήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι «ελεγχόμενο». «Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά και να καταλάβουμε τι έχει γίνει», είπε.

Ο κ. Στασινός επισήμανε ότι «μετά από 8 μέρες που είχε νοσήσει η Ηγουμένη, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, όλες οι μοναχές εμφάνισαν υψηλό πυρετό με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Πρέπει να υπήρχαν επισκέπτες. Είναι το μοναστήρι του Γοργοεπηκόου, πάνω από το Γοργοπόταμο, 12 χλμ μακριά από τη Λαμία. Πολλές στενές επαφές δε δηλώνονται, με αποτέλεσμα να βλέπουμε κρούσματα συνεχώς».