Άρπαξαν 150.000 ευρώ από κατάστημα πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

Άρπαξαν 150.000 ευρώ από κατάστημα πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο πατάρι καταστήματος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί

Διάρρηξη με λεία- μαμούθ έγινε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, άγνωστοι πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, έφτασαν στο πατάρι καταστήματος και αφού παραβίασαν τα προστατευτικά κάγκελα και την κλειδαριά ασφαλείας, μπήκαν έρποντας στο εσωτερικό του, αρπάζοντας περισσότερα από 160.000 ευρώ. Οι γείτονες ξύπνησαν από τον δυνατό θόρυβο. Οι δράστες εκτιμάται ότι γνώριζαν τον χώρο, όπως και ότι υπήρχαν χρήματα στο πατάρι γι’ αυτό και οι έρευνες της ασφάλειας στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση. Οι διαρρήκτες αν και βρισκόταν 9 λεπτά μέσα στο κατάστημα, απέφυγαν όλους τους αισθητήρες κίνησης, με αποτέλεσμα να μην ηχήσει ο συναγερμός, παρά μόνο την ώρα που έφευγαν.

Σε μία άλλη περίπτωση, διαρρήκτης έκοψε με τροχό τα προστατευτικά καταστήματος με ρούχα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κλέβοντας ρεύμα με καλώδιο που τράβηξε από γειτονικό κατάστημα, για να τροφοδοτήσει τον τροχό. Οι γείτονες που είδαν τις κινήσεις του ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί την Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, μπήκαν στο κατάστημα και εντόπισαν τον δράστη κρυμμένο στα δοκιμαστήρια. Μαζί τους δε έφερε τόσες τσάντες, που σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, θα σήκωνε όλο το εμπόρευμα.