Κορονοϊός: Ο λόγος που ακυρώθηκαν ραντεβού εμβολιασμού για 30άρηδες – Το SMS που θα λάβουν

Κορονοϊός: Ο λόγος που ακυρώθηκαν ραντεβού εμβολιασμού για 30άρηδες – Το SMS που θα λάβουν

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας - Η παρότρυνση του πρωθυπουργού μέσω twitter

Αναστάτωση προκλήθηκε μετά την ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 30 έως 39 ετών.

Η πλατφόρμα για ραντεβού του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ με το εμβόλιο της AstraZeneca άνοιξε χθες Μεγάλη Δευτέρα, κάποιες ώρες νωρίτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο κάποιοι από αυτούς έχοντας κλείσει ραντεβού, είδαν στη συνέχεια στα κινητά τους μήνυμα που έλεγε ότι το ραντεβού ακυρώνεται.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε άτομα που ήταν γεννημένα το 1991, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα, τυπικά, το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν.

Μητσοτάκης: «Θωρακιζόμαστε και προστατεύουμε τους αγαπημένους μας» 

Προτροπή να εμβολιαστούν και να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, μέσω της οποίας κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο οι ηλικίες 30 έως 39 ετών.

«Από σήμερα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι συμπολίτες μας ετών 30-39! Θωρακιζόμαστε και προστατεύουμε τους αγαπημένους μας. Εμβολιαζόμαστε! https://emvolio.gov.gr» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.